Zupy / Soups

 

Krem z porów i ziemniaków, z tatarem z kiszonego ogórka i wiórkami z boczku
Leek and potato cream with pickled cucumber and shredded bacon

15 zł

Zupa dnia
Soup of the day

15 zł

 

Przystawki / Starters

 

Bruschetta; pomidory z bazylią, masło czosnkowe, szynka parmeńska
Tomato and basil, garlic butter, prosciutto

15 zł

Wątróbki drobiowe w winie Marsala
Corn fed chicken livers in Marsala wine

27 zł

Klasyczne Carpaccio
Classic beef Carpaccio

32 zł

Klasyczny tatar wołowy
Classic beef tartare

33 zł

Tatar ze świeżego norweskiego łososia z plastrami avocado i ikrą łososia norweskiego
Fresh Norwegian salmon tartare, avocado, salmon roe

35 zł

Krewetki Black Tiger duszone w maśle czosnkowym i białym winie
Black Tiger prawns stewed with garlic butter and white wine

35 zł

Antipasti dla 2 osób: włoskie wędliny, sery, oliwki, karczochy, kapary, suszone pomidory
Antipasti for 2: Italian cold cuts, cheeses, olives, artichoke, capers and sun dried tomatoes

55 zł

 

 

 

 


Sałatki / Salads

 

Domowa; sałaty, rucola, pomidorki cherry, parmezan
House; lettuce, rucola, cherry tomatoes, parmesan

19 zł

Capra: owoce oraz gorący kozi ser z estragonem na sałatach
Capra: fruits, warm goat cheese with tarragon on top of lettuce

29 zł

Grillowane i marynowane warzywa serwowane na czterech rodzajach sałat
Grilled and marinated vegetables served on top four kinds of lettuce

29 zł

Klasyczna sałatka Cezar z grillowaną piersią kurczaka i wiórkami bekonowymi
Classic Caesar salad with grilled breast of chicken and bacon dust

33 zł

Karmelizowane figi z szynką prosciutto i kozim serem
Caramelized figs with prosciutto ham and goat cheese

35 zł

 

 

 

 


Makarony / Pasta

 

Tagliatelle z suszonymi pomidorami, sezonowymi warzywami i pestkami dyni
Tagliatelle with sun dried tomatoes, seasonal vegetables and pumpkin seeds

27 zł

Penne zapiekane z pomidorami, boczkiem i mozarellą
Penne baked with tomatoes, bacon and mozzarella

29 zł

Tagliatelle ze świeżym łososiem norweskim i zielonym pieprzem
Tagliatelle with fresh Norwegian salmon and green pepper

29 zł

Spaghetti zapiekane z kurczakiem i podgrzybkami w kremowym sosie
Spaghetti baked with chicken and forest mushrooms in creamy sauce

35 zł

Penne z polędwiczkami wieprzowymi w sosie truflowym
Penne with pork tenderloin in a truffle sauce

35 zł

Tagliatelle ze świeżym szpinakiem, krewetkami Black Tiger i serem Gorgonzola
Tagliatelle with fresh spinach, Black Tiger prawns and gorgonzola

35 zł

Czarne taglioline z krewetkami i kalmarem w sosie śmietanowo- imbirowo – sojowym z ostrą papryczką
Black taglioline with shrimps and calamari in ginger-soya creamy sauce with hot peppers

39 zł

 

 

 

 

 

 


Ryby / Fish

 

Risotto z łososiem, serem mascrapone i jabłkami
Salmon risotto, mascarpone cheese and apples

39 zł

Smażony łosoś norweski z chrupiącą skórką na szparagach, w towarzystwie ziemniaków z rozmarynem, polane sosem z trawy cytrynowej i limonki
Pan fried Norwegian Salmon with crispy skin on asparagus, potatoes with rosemary and lemon grass - lime sauce

55 zł

Sandacz, w sosie grzybowym z zapiekanym brokułem i risotto z pesto
Roasted Zander with forest mushroom sauce, broccoli and pesto risotto

65 zł


Mięso i Drób / Meat and Poultry

 

Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem z kremowym sosem grzybowym, gnocchi z parmezanem oraz warzywa z pieca
Bacon wrapped pork tenderloins with mushroom cream sauce, gnocchi with parmesan cheese and oven baked vegetables

55 zł

Kaczka z żurawiną, karmelizowanymi jabłkami i pomarańczami, serwowana z ziemniakami z rozmarynem
Roast duck with caramelized apples, oranges and cranberry chutney served with rosemary potatoes

65 zł

Stek z polędwicy wołowej serwowany z sosem z zielonego pieprzu i koniaku, w towarzystwie pieczonych warzyw i ziemniaków
Beef tenderloin steak with green pepper and cognac sauce, served with oven baked vegetables and potatoes

79 zł


Desery / Dessert

 

Panna Cotta

17 zł

Tiramisu

19 zł

Lody waniliowe z gorącymi jagodami
Vanilla ice cream with blueberries

19 zł

Zapytaj Kelnera o deser dnia
Ask your waiter about the dessert of the day

Copyright (c) 2014 BACIO.PL. All rights reserved.

Restauracja BACIO, ul. Wilcza 43 Warszawa.

facebook